Sidor

lördag 3 maj 2014

Mera recept

Lördags kväll och en del av den har jag tillbringat i tvättstugan. Mannen åker i morgon igen och de skulle packas. Om jag nu ändå skulle ta kläder till honom så kunde jag vika resten:))
Nästan en tom tvättkorg, hur länge det nu varar!

Nu ska du få ett av de utlovade recepten vi tar fänkålen. Desserten kommer i morgon 

Det kan serveras som en förrätt, på en buffé eller istället för  ris, pasta eller potatis. Den var så god.

Fänkålsgratäng

Ing:
1 fänkål
Ca 1 dl vispgrädde
Parmesan 
Ca 25 g Gorgonzola St Agur eller liknande
Salt och lite olivolja


Ta och rensa bort blad som inte är ok. Skär den på längden i ca 11/2 cm tjocka skivor. Lägg dessa i en ugnsform och ringla över olivolja så bitarna blir inoljade. Strö lite flingsalt över. Häll på vispgrädden och hyvla över parmesan och smula över gorgonzolan. Ställ formen i ugnen i ca 10-15 min. Låt stå och dra en stund innan servering

Om det är till flera personer öka på fänkål, ost och grädde. Går bra att värma dagen efter så det gör inget om det skulle bli över. 

Bild glömde jag att ta, tyvärr.
Så detta var en jag hittade på nätet. Tänkte på de om man gör detta i en panna så blir de mos. Måste funka. 


Nu ska jag gå och ta ett dopp i poolen. 
Trevlig kväll på dig!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar