Sidor

tisdag 5 maj 2015

Rätt eller fel!

Vilket oväder som drog in för en stund sedan. Lika plötsligt som de kom försvann det. De blir bra, efter regn kommer sol. Hoppas jag!

Har precis läst en artikel om detta med glutenfri kost. Hur fel det är enligt artikeln om man inte har en konstaterad intolerans mot gluten. Så ska man inte äta sådan kost. 
Varför skulle det vara fel om man mår så mycket bättre.
Ja, började bla att utesluta vetemjöl, ris och pasta. Allt för att köra någon hemmasnickrad variant på Gi/ Lchf. Vågen rörde sig nedåt, hurra. Men, tror den stora vinsten i detta har varit min mage. 
Jag har inte ont längre. 

Det är mandelmjöl, hasselnötsmjöl och en ny variant är bönpasta. Finns mycket som kan ersätta mjölet, pastan och riset. 

Nu bakade jag i helgen och tyvärr så blev frestelsen för stor. Jag har verkligt krängt i mig en massa. Helt onödig! 
I går kväll så fick jag mitt "straff" 
Ont i magen. 
Mmm, lika gott åt dig,tänkte jag. Synd att det inte gjorde ännu mer ont. Tror de kan bli värre om jag inte skärper mig. Så nu är det strikt,  inget vetemjöl för mig.
Känner mig lite bättre så varje gång handen är på väg ner i kakburken så ska jag komma ihåg hur de kändes. De är inte värt smärtan oavsett hur gott de är. Finns goda alternativ som en biskvi om man nu ska tugga:))

Så denna debatt som pratade om att glutenfri kost är ett påhitt. Ett sätt att tjäna pengar för tillverkarna. 
Om man inte har en läkardiagnos på de så skulle man låta bli att äta sådan kost. De vill jag inte hålla med om. 
Jag känner min kropp och framför allt min mage. 
Jag har i perioder uteslutit bröd eller minskat på de markant. Har då märkt att jag inte varit så svullen om magen. Har inte testat om jag är glutenintolerant. Vet bara att det gör ont ändå. Så nu har jag lärt mig min läxa.



Ha de bra!
Kram