Sidor

söndag 21 september 2014

Att göra eget

Om man gjort egen saft eller sylt visst smakar de så mycket bättre än köpt!
Om det är för man vet vad de innehåller, alltså inga tillsatser. Kanske har man plockat frukten eller bären själv. 

Igår berättade jag om den rårörda äppledrickan som blev så god. 
Det stod i de receptet som jag testade att det skulle vara 3 dl socker per liter avrunnen saft. I mitt tyckte alldeles för sött. Jag tog bara 4 dl till 4,6 liter och den blev lite för söt ändå. Så testa dig  fram. Här kommer receptet.

Rårörd äppledricka

Du behöver följande:
4 kg äpple
4 liter vatten 
1 tsk Natriumbensoat
2 tsk citronsyra
Strösocker efter smak- beroende på äpplesort (3dl per avrunnen liter saft)


Ta äpplena som är fina och inte skadade. Låt skalet sitta vara kvar, kärna ur äpplena, skiva eller grovriv dem. Lägg dem i en rostfri bunke eller spann tillsammans med vattnet. 
Jag tog en stor panna. Ta natriumbensoat och rör ut lite i varmt vatten häll över äpplena och rör runt.
Låt nu detta stå kallt i 3-4 dygn.


Sila bort äpplena och rör sedan i citronsyran och den mängd socker som önskas. 
Häll sedan drickan på väl rengjorda flaskor.



Så mycket god dricka för så lite arbete.

Ha en fortsätt fin söndag!
Kram