Sidor

måndag 25 juni 2012

Blandad kompott!

Ja, nu blir det en blandad röra som innehåller glass, recept och funderingar.
Igår köpte mannen en ny glassmaskin, oooo den har jag saknat. Vi hade en innan som nog var ca 20 år men, "någon" kastade kylblocket, undrar vem!!!! Strunt samma, nu har vi en ny. Ska lägga in den i frysen så den får vänta och testas till i morgon. Utvärdering av maskinen i morgon, om den var värd 200.-kr :)

Det sista receptet som jag skulle delat med mig av igår, kommer här. Jag tog inte lika mycket som i original receptet. Det som står inom parentes är de mängderna som jag använde mig av!

Getost gratinerade rödbetor
Ing:
1 kg färska rödbetor (1 knippe)
400 gram chevre (ca 175g)
150 g pinjenötter. (efter tycke o smak)
2 msk olivolja. (några tsk)
0,5 dl honung. ( 1-2 msk)

Ta bort blasten och en del av roten, koka i lättsaltat vatten ca 20-25 min
Känn med en gaffel om de är mjuka om, så spola dem i kallt vatten. Ta av skalet och skiva dem i tunna skivor. Lägg dessa i en ugnsfast form, häll över oljan, salta efter smak, smula över osten och ringla över honungen och ev nötter. Gratinera i ca 10 min, 225 g så det får lite färg. Servera detta som ett tillbehör eller istället för potatis eller ris.

Detta var mums, smakar en blandning av sött, salt med en svag smak av rödbetor. Kommer att göra det så länge man får tag på "betorna".

Nu ska det bli lite manikyr och tv-tittande på "Lotta på Liseberg". Inte för att man får någon sommarfeeling i detta pi..... vädret.
Nä, det är inte lönt att gnälla blir inte bättre, nu tänder jag lite ljus och myser.

Ha en bra kväll!
Kram på dig!

Rensa inför semestern :))

Ja, då var det måndag igen!!! Känns som man varit ledig länge, bara för en dag extra!
Ska köra till jobb och få undan det sista. Får väl se hur lång tid det tar..... känner jag mig själv kan de ta lite tid. Å andra sidan är jag ju ensam på jobb.
Nea åker med mig idag så kanske det kan gå lite fortare. Vi ska ju till stan för att rea spana.
Behöver åka inom blomsteraffären. Jag har ingen tur med min murgröna. Det är den andra som dör. Ja, de har fått vatten, hihi! Nu blir det någon annan som är lite mer tålig.

Kanske jag vet vad som ska använda inför bröllopsfesten på lördag. Får ha en provtur framför spegeln :))
Du kanske kan hjälpa mig att välja!

Nu fångar vi dagen!
Kramar från mig till dig!