Sidor

söndag 10 februari 2013

Kvällsfika och en speedad tös:))

Det var en trevlig eftermiddag med tjejligan och födelsedagsfirande:))

Sedan vi kom hem har  jag tvättat och packat till Nea, hon ska åka iväg med skolan en vecka i morgon. Första gången hon ska vara borta hemifrån så länge:)) 
De ska till Gamleby på lägerskola, samma som jag var på i höstas. 
Jag hoppas hon får samma positiva upplevelse som jag haft där!

Har ätit grönsaksdipp nu ikväll ,det var gott. Köpte för mig, en ny dippa med smaken cheese & chili, 
där var lite ös i den, gott!


Nu ska jag åka till affären och köpa åksjukepiller till i morgon. T
De e tur att man kan köpa det i vanliga affärer, annars hade det blivit kris.
Hoppas du haft en riktigt bra helg!
                                                                       
Kram på dig!

Förberedelse inför ett kalas

Får kanske lyfta på rumpan ur soffan och göra mig klar. 
Nea och jag ska på Tjejligans kalas, tjejerna fyller 13 år, klart vi ska fira detta:))

Har pratat med Australien en stund, mamma ska snart åka hem efter tre veckor. 
Jag skulle oxå vilja åka dit igen, gå strandpromenaden, sitta nere i hamnen, ta en tur till mina vänner på får farmen. Får väl börja spara rejält:))
Har inte köpt något i klädväg i år, inget annat i heller.
 Sparar för kommande bruk:)) 
Den där överraskningen jag pratat om!!!!

Precis som jag trodde så skulle biskvierna testas av alla. 
Fick bra betyg det innebär att det blir dubbel sats nästa gång.
Receptet var enkelt, hittade detta hos Home 2 Tiny. Gjorde några ändringar som att minska på sockret till bottnarna och lite mer smör i krämen då det tog tid för den att stelna.
Här är receptet på godingarna:))


LCHF Chokladbiskvier

Biskvier:
2 dl mandelmjöl
1,5 msk vispgrädde
1,5 msk stevia ( tog bara 1 msk )
2 äggvitor

Chokladkräm:
150 g choklad
1 dl vispgrädde
1,5 msk flytande honung
20 g osaltat smör (jag tog ca 40 g)

Mörk choklad att doppa biskvierna i

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda grädde och honung i en panna låt detta koka upp, ta bort pannan och rör sedan ner chokladen som hackats i mindre bitar med hälften av smöret. Låt detta smälta och rör sedan ner resten av smöret rör så du får en slät smet. Denna får sen stå i kylen och svalna till en stel kräm, bredbar konsistens.
Rör samman smeten till bottnarna och rulla de till 12 bollar som plattas ut något. Gräddas i ca 10 min.
Låt de svala tills krämen går att bre på bottnarna.
Smält choklad och doppa ner toppen låt stå och svalna.
Njut!!!

Förvaras i kylen bör tas fram en stund innan de ska ätas så krämen bli lite mjukare.
Nästa gång ska jag göra med smörkräm, mmmm!

Nu måste jag rusa om vi ska vara i tid!
Ha en underbar söndag!
Kram på dig!