Sidor

torsdag 31 juli 2014

En liten till kaffet

Den blev bra den där Limoncellon. 
Så bra att jag ska göra en omgång till. 
Det ska ju vara en liten träff med Cosmopolitan gänget med respektive på lördag.
 Då måste vi testa den. 
Kommer säkert andra bra tillfällen att smaka av den. 
Varför inte ta en liten iskall Limoncello efter maten så som vi fick i Italien.


Det blev ca 2 liter av detta receptet.

Så håll till godo här kommer receptet. 

Limoncello 

10 st ekologiska citroner
5 dl sockerlag ( 2 delar strösocker och en del vatten)
750 ml vodka 
1 stor glas burk

Börja med att göra lagen genom att koka upp vatten och socker,  rör om så att sockret smälter. 
(Jag gjorde 1 1/2 sats lag)

Slå lagen i den stora glasburken. 
Tvätta citronerna och skala dem med en potatisskalare. 
Försök att få med så lite av det vita det är detta som göra att det annars kan bli beskt. 
Därför viktig med ekologiska citroner som inte är besprutade. 

Lägg skalet i sockerlagen. 
Ta och pressa ur saften och häll även detta i lagen. 
Häll på vodkan och rör om allt. 
Låt detta sedan stå i kylen och dra i 3-5 dagar. 
Allt beroende på hur mycket citron och beska man vill ha på sin Limoncello. 
Jag silade min efter 3 dagar.
Sila bort citronskalen och häll upp det på väl rengjorda flaskor. 
Jag slog mitt på gamla flaskor sådana med porslinskork. 

Den får en fin gul färg med lagom sötma. 



De fina glasen har varit min farmor & farfars. 
Även den fina silverbrickan.
Så kul att kunna använda detta.

Kram