Sidor

onsdag 23 december 2015

Dan före dan

Då var det lille jul!
Dan före dan!



Har faktiskt ingen julfeeling alls. De har varit mycket på jobb, jag känner mig trött. 
Vi har inte stressat ett dugg, vinhade ganska klart för oss hur vi skulle lägga upp dagarna. Allt för att slippa stressa. Klapparna är klara, maten är klar, hemmet är pyntat men, ingen snö. 
Det är nog de som saknas. De hade räckte med ett fint täcke av vitt snö. 

Jag skulle kunna tänka mig att fira julen i en stuga där det finns snö. 
Tänk att samla hela tjocka släkten, så trevligt. Vara ute och busa i snön eller promenera. Dricka varm choklad med vispgrädde,  elda i en brasa, äta julgodis och julmat, spela spela och kanske någon liten julklapp eller julklappsspelet. Vilken jul de skulle bli,  så avslappnande. 

Här har det varit full rulle hela dagen. Inte så att jag känner mig stressad nä, de har varit ganska lugnt tycker jag. Hunnit med att få huset i presentabelt skick, tränat, varit på kyrkogården, gjort julgodis, ätit julmiddag i form av saltlånga med senapssås. Utan saltlånga, ingen jul. Jag kan vara utan skinka och annan julmat bara jag får min fisk. 
Nu ligger jag i soffan och väntar på att godiset ska stelna och sen skäras i bitar. Det har blivit saltlakritsfudge, Rocky road och Mozartrullar. 


I morgon kommer alla barn med respektive och lilla barnbarnet. Vi ska äta brunch här vid 11, dela ut klappar, kolla på "Kalles jul", innan de stora barnen drar vidare till nästa julfirande med sin mamma. 

Nä, måste fortsätta slå in de sista klapparna. 

Ha en fin fortsatt bra lille jul!

Kram