Måndag och jag lovade att dela med mig receptet på de goda grönsaksbiffarna.
Alltså man borde äta grönt en gång i veckan. Nä, jag menar inte sallad då utan vegetarisk mat.
Vore nog bra för kroppen men, tror inte att hela familjen hade tyckt detsamma :))
Receptet på biffarna kommer från Dagny svärsonen Boffes farmor. Vet inte om det är ett gammalt recept men, det spelar ingen roll för de är så goda. Tror att man kan använda sig av många olika grönsaker. Bara man kan riva eller finhacka dem. Det är bara att testa sig fram!
Grönsaksbiffar
Ing:
4-6 Morötter
1-2 (beroende på storlek) Persiljerot
1 finhackad rödlök
1-2 ( beroende på storlek) Rotselleri
1 finhackad Purjolök
1-2 ägg
0,5 dl skorpmjöl
Riv morötter, persiljerot och rotselleri grovt och blanda med salt, peppar, ägg, skorpmjölet och löken. Låt stå och svälla 10- 15 min. Ta en klick och krama ur vätskan och forma det till en boll. Lägg på ett fat tills smeten är färdig formad. Ta och smält lite smör i ett stekjärn och lägg bollarna där i, platta till dem och stek på medelvärme. Vänd försiktig då de går lätt sönder och stek på andra sidan.
Servera gärna med hemlagad potatismos.
Ska ju vara barnvakt och gå på Dio Deas produktvisning:))
Natti, natti!