Sidor

söndag 2 november 2014

Annan julinspiration

Då min dator vägrar ladda upp bilderna från julinspiration som jag var på tidigare i dag. Det får de bli andra bilder, men vi kör vidare på jultemat ändå. 




Ja, det är hög tid att sätta den blivande glöggen på jäsning om de ska bli något till advent. Så en första sats är satt ska göra en till i veckan. Perfekt som present om man ska gå bort.
Här kommer receptet igen om du vill testa :))


Ta en 10 L spann.  Rör ut jästen i lite av svagdrickan med sockret. Skiva potatis och ingefäran (skalad) rör ner övriga ingredienser. Lägg över plastfolie och gör några lufthål. Låt detta stå i 3-6 veckor och dra utan omrörning. Sila det sedan i ett kaffefilter eller i en silduk. Undvik att få med bottensatsen då den kan bli väldigt grumlig. Slå upp på väl rengjorda flaskor. Denna bli bara bättre av att lagras. Om de blir något kvar. 

Ja, det är väl dax att börja skriva jullistor om man ska slippa stressa. Planering är A och O.

Kram

En känsla av jul

Ja om en månad är det 1:advent.
Kul med jul!

Idag har jag och Camilla varit på julinspiration på Ullahills. Alltid lika trevligt man bara vill pyssla och pynta direkt. 
Kommer bilder senare ikväll från de. 

Måste visa hur det såg ut på stranden nu i eftermiddags när pågarna och jag tog en tur dit. 





Det är väl totalt ca 30 minuter mellan första bilden och sista. Så avkopplande att se detta. En stol och en kopp kaffe hade varit ännu bättre.

Vi hörs senare om du vill för lite jullighet:))

Kram