Sidor

söndag 4 maj 2014

Shopping, shopping och massor av idéer

Det blev lite shopping idag. 
Det var tydligen fler än vi som tänkte shoppa jisses var det var folk på alla ställen.
Vi började på Plantagen, skulle kolla på stolar till nya bordet. Fanns två som skulle kunde funka både färg och stilmässigt. 

Tror nog den första känns mest rätt men, vi fortsätter leta lite till. Köpte två fina kuddar som ska ligga på verandan. Bild när jag fixat där ute.

Därefter gick vi in på Rusta. Där blev det lite bra och ha! 
Ikea, nästa stopp och där blev det fler kuddar :)) Hittade en stol där som kanske oxå kan funka.

Enligt lappen är denna grå jag tycker den är mer svart. Gudomlig att sitta i!
( bilden har jag lånat från deras hemsida)

Nu ska du äntligen få det utlovade receptet på desserten.

Yoghurtspannacotta 

Ing:
2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk 3%
2 dl matyoghurt 10%

Havresmul
1 1/2 dl havregryn
2 msk sirap 
1 1/2 msk smör

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna lägg dessa tillsammans med grädden och mjölken i en panna. Låt koka upp och ta bort vaniljstången. Vispa ner gelatinbladen och låt svalna lite innan yoghurten vispas ner. Häll sedan detta i formar/ skålar och låt stå kallt i minst 4 timmar. (Jag fördelade mitt i 6  stycken glas)

Rör samman allt till havresmulet i en panna och låt det smälta samman och få lite färg.  Häll upp det på en tallrik och svalna. 

Jag tog några rabarber och kokte ihopa till en liten kompott. Om man vill kan man lägga på färska bär istället för rabarber. 

Precis innan servering tog jag och klickade på rabarberns som svalnat och smulade över havren.

En god och lätt dessert som påminner om en pannacotta med en liten syrlighet.



Nu ska pågarna tas ut på en sista kvällstur. I morgon är det jobb med en full vecka igen. Känner mig lite bortskämd med att bara jobba halva veckor efter alla helgdagar, klämdagar och semester. 
Det löser sig man kommer snabbt in i vanliga rutiner igen:))  

Kram på dig



Underbara soliga söndag

Ups, har visst sovit länge idag! Länge och länge det är klart beroende på hur man ser de. Svårt att komma till ro så klockan blev mycket. Sonen kom hem på morgonkvisten då vaknade jag. Mannen åkte tidigt redan vid sju, då vaknade jag. Stor hund som ville ut då vaknade jag. Så när jag slutligen steg upp var klockan 10.15. Så om jag sovit länge vet jag inte.


Synd att sova när solen skiner. Det var inte så varmt lite lurad blev ja allt. Om sätter sig där det är lä, blir de nog bra.

Det är mycket gul ute. Hela hav av gult lyser mot en. Fina maskrosor och raps
Det är fina blommor men, inget man vill ha i sin gräsmatta. Alla dessa växer på andra sidan vår häck. Så det är oundvikligt att dessa inte hamnar i vår gräsmatta oxå. 

Nu ska bra och jag köra till Malmö på lite shopping och titt. Det ska bli Plantagen, IKEA, Rusta och ev Emporia. Mina fötter och rygg protesterar redan:))

Ha en fin söndag!
Kram