Sidor

måndag 17 juni 2013

Ett gott tips

 Nu ska jag dela med mig av receptet på potatiskakan.
Tårtan kommer sen idag
 
Potatiskakan fick jag testa för 3 veckor sen på ett kalas hos Christina och Tommy.
Hon var så snäll och skrev ner det. Det har jag lagt på ett bra ställe så detta är en mix av hennes recept och ett jag hittade på nätet.
Kan säga att den blev mycket uppskattad. Perfekt om man vill servera den varm så kan man förbereda den så långt att den ska bara in i ugnen.



Frasig potatiskaka
Detta behövs till ca 6 personer:
1 rulle färsk smördeg
600 g potatis (gärna fast sort)
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
salt och peppar
100 g riven västerbottenost
Canneypeppar
Salladslök finhackad

Till pensling:
1 msk smör + flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225° Rulla ut smördegen på sitt papper på en plåt.
Skala potatisen, riv den grovt. Fräs upp smöret i en stekpanna och lägg i potatisen, pressa i vitlöken, kryddorna och löken under omrörning några minuter. Potatisen ska bara stekas bara lätt och fårinte packa ihop sig, lufta den med ett par gafflar och (häll upp den på en tallrik för att svalna om rullen förbereds för nästa dag) häll upp och fördela den över smördegen.
Strö över den rivna osten och rulla ihop på längden som en rulltårta
(svep rullen i pappret om den inte ska gräddas direkt).
 Pensla med smält smör, strö över flingsalt och någon örtkrydda jag tog rosmarin, grädda mitt i ugnen  ca 20 minuter.  
Servera rullen nygräddad i bitar till grillat eller kall på en buffe
 
 
Nu är det dax att köra till jobb.
Börjar nedräkningen till semestern 5 eller 6 dagar kvar att jobba sen är det semester.
 
Ha en underbar måndag!
Kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar