Sidor

måndag 17 juni 2013

En tårta och en vanlig måndag

Så vanlig är dagen inte, idag är det Christinas födelsedag. 
Har varit och gratulerat henne med en liten present.

Har varit en hektisk dag på jobb. 
Känns som så mycket som måste avslutas innan det kan bli semester. 
Kommer hela tiden på nya saker som måste göras, så jag får väl masa mig dit några dagar nästa vecka oxå:))

Nu ska du få det utlovade receptet på farmor Dagnys Rice Krispies tårta


Detta behöver du!

Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Smörkräm
4 äggulor
1 dl strösocker
100 g smör rumsvarmt
3 dl grädde
2 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Garnering
3 dl vispgrädde
ca 50 g mörk choklad 

Börja med att ställa in ugnen på 125 grader.
Vispa samman äggvitorna ( spara gulorna till smörkrämen) och socker till en tjock marängsmet. 
Du ska kunna vända på skålen upp och ner, häll sedan ner rice krispen och vänd ner dem försiktigt.
Smörj ett bakplåtspapper och bred sedan ut smeten. 
Tips om du ska göra 1 tårta dra en skåra mitt på plåten, de underlättar när den ska delas. 
(Om du ska göra en stor tårta gör receptet gånger två)
Grädda 1½-2 timmar, bottnarna de ska vara torra

Smörkrämen
 Blanda allt utom smöret och vaniljsocker i en panna, låt det sjuda, obs ej koka, låt smeten kallna.  
Vispa sen i det rumsvarma smöret och vaniljsockret.
Bred på smörkrämen på ena botten och lägg sedan över den andra halvan. Bred på vispad grädde och hyvlad eller krossad choklad.

Tips
Ska krämen inte användas samma dag låt den stå i kylen tills några timmar innan tårtan ska läggas samman. Montering av tårtan och garnering görs max 2-3 timmar innan servering, annars kan den förlora sin krispighet.


Lycka till!

Nu ska det bli ett glas vin! 
Öppnade en flaska för mycket  i fredag av de mousserande, synd att kasta:))
 Tips om du inte smakat så är Mia Moscato, ett nytt vin för 49.-
Ett väldigt lätt vin med lagom sötma.
Mia Moscato

Hoppas du har haft en bra dag!
Kram på dig!

2 kommentarer: