Sidor

söndag 2 september 2012

Lite fynd och recept!

Äntligen har jag fått tillbaka min internet mottagning, skönt!
En bra start på söndagen sovit ganska länge ätit lång frukost, kollat lite på tv och pratat med min syster Linda i Australien
Nu ska jag dela med mig av recepten på godiset och bilderna på mina fynd från loppisen innan tvätten kallar på mig!

Vi börjar med fynden som jag inte visste att jag behövde :))
 
Från vänster en stor kakburk, en spann med lock (ingen Kocums) en gryta från Kocums på 2L,
ett emaljfat, en liten karaff som jag ska ha mjölk i, de vita som nästan inte syns är ett örngott med fina broderier.
Glömde en jacka i linne som just nu finns i tvättkorgen.
Bild så fort den är klar.
 
Nu tar vi recepten som jag fått av en kollega på lite LCHF godis.
Först ut är Bounty chokladen!
Kokoschokladbitar
Ing:
1 dl sukrin
50g kokosfett
1 påse kokosflingor 200 g
1 dl kokosmjölk (gärna Organic coconut milk från Blue Dragon  el Santa Maria dessa har lägre kolhydratvärde)
1 dl grädde
100 g choklad 70% el högre
 
 Gör så här:
Smält sockret och kokosfettet i en kastrull
Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokosflingor rör samman allt och låt det sjuda upp
Låt smeten stå en timme i kylen och vila.
 Jag la smeten i en spritspåse/plastpåse för att trycka ut smeten när den svalnat.
Klicka/spritsa ut smeten till ca 12-15 bitar beroende på hur stora du vill ha dem
forma dem till avlånga bitar
Det är en kladdig smet ett tips är att forma ett par stycken och sedan skölja av händerna i vatten. Detta gör att det blir lättare att foma bitarna
Ställ in i frysen ca 1 timme
Förbered under tiden chokladen som ska smältas över vattenbad
Doppa bitarna i chokladen förvara dem sedan i kylen.
Ett tips är använd INTE Stevia då det inte går att smälta. Det blir bara stora hårda klumpar.
Jag hade inget annat hemma så jag tog 1 dl vanligt strösocker istället. Inte så LCHF precis men man tager vad man har. Det blev precis lagom söt.
Undrar hur söt det blivit med sötningsmedel?

 
 
Snickers 
Ing:
400 g mörk choklad 70%
200 g smör
350 g jordnötssmör utan socker ex green choice eller kung markatta
1-2 dl hackade jordnötter om man vill
Gör så här:
Ta en form med avtagbar kant (jag använde en rund nog bättre med en fyrkantig)
Smält 200 g choklad och 50 g smör över vattenbad
Smöra formen eller klä den med bakplåtspapper i botten för att det lättare ska lossna
Bred ut chokladen i formen och ställ den i frysen ca 30 min så den stelnar
Koka upp 100 g smör och jordnötssmöret bred detta sedan över den stelnade chokladen
Här hällde jag över jornötterna när jordnöttsröran stelnat lite
Smält resten av chokladen och smöret och bre detta över jordnöttssröran
Låt stå i frysen så allt stelnar
Skär detta sedan i kuber och förvara i kylen
 
Jag kommer nästa gång att använda mig av en annan form, tyckte att det blev lite väl tjockt lager av chokladen. Troligen beroende på formen (en vanlig rund springform med diameter 28)
 
Detta är ett nyttigare alternativ till vanligt godis.
 Alla i familjen tyckte om båda sorterna, så jag kommer klart att göra dem fler gånger :))
 
Nu ska jag ta itu med tvätten som ska hängas upp ute.
Det är fint soligt väder med lite vindar så det lär nog torka snabbt.
 
Ha en skön söndag så hörs vi senare om du vill!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar