Sidor

torsdag 19 juli 2012

En dag full av funderingar !!!!

Ja, denna förmiddagen har det varit mycket funderingar om allt och inget.
Kan inte skriva så mycket här för alla som är inblandade, jag vill inte hänga ut någon.
Bara för jag har valt att blogga om valda delar av mitt liv, så kan man inte ge allt av sig själv.
Lite privat får man ha.

Jag har väl ett stort fel kan jag medge, jag har aldrig delat med mig av mina intersta tankar till någon. Troligen en rest från min barndom, jag litar aldrig på någon till 100%.
Detta kan kosta mer i längden, de är jag medveten om men, det är något som är svårt att jobba bort.
Förstår om ni som finns i min närhet känner er lite förutmjukade men, jag är ärlig, så här är det tyvärr.
Ta det inte personligt.

Därav detta sena inlägg.
Jag har funderat fram och tillbaka för att jag vill inte att något som jag skriver här ska göra att någon  ska känna sig utpekad.
Detta handlar om mig och mina funderingar.
Kanske detta är en försenad 40 års kris, hihi!

Nu ska jag råda bota på en del av detta med att måla naglar, dricka kaffe och smaka en bit av svärsonens kladdkaka.
Choklad ger glädje:))

Nagellacket kommer från Mavala och heter Madrid

Kan nog säga att det var en av de godaste kladdkakorna jag smakat, mmmm. 
 Smaken och konsistensen påminner om en chokladfondant.
Ska se om han vill dela med sig av receptet till er!

Tror att Nea och jag ska ta en liten cykeltur ( för att bli av med den goda kakan) till stan och en titt.

Ha en bra torsdag så hörs vi senare om du vill!! 
Kramar från mig till dig!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att ni tyckte att den var god! Jag höftar alltid när jag gör den men orginalreceptet är det som följer här!

    :: 2 ägg
    :: 2.5 dl socker
    :: 4 msk kakao
    :: 2 tsk vaniljsocker
    :: 100g smör
    :: 1 dl mjöl
    :: 1/2 tsk salt

    Så gör du:

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smöret i en kastrull
    3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
    4. Blanda (försiktigt) samman med mjöl, kakao, vaniljsocker och smör
    5. Häll ner smeten i en brödad form
    6. Grädda i 15-20 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka)
    7. Låt kladdkakan svalna innan du serverar med vispgrädde eller glass


    Följande saker brukar jag ändra från ovanstående recept:
    - Endast 2 dl socker istället för 2,5 dl. Detta kompenseras med lite extra vaniljsocker.
    - 2 dl mjöl istället för 1 dl.
    - Ca 4cl nykokt espressokaffe
    - Rivet skal ifrån en hel apelsin
    - Juicen från ca 1/3 apelsin.
    - Grädda 8-10 minuter på ca 200 grader i ugnen istället för 15-25 minuter på 175 grader!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för receptet. Du hade inget att vara oroligt över, kakan är mer än godkänd :))
      Kram

      Radera