Sidor

måndag 7 juli 2014

Att testbaka

Var tvungen att testa en ny kladdkaka. 
En som jag gjort om receptet lite på. 
Dragit ifrån och lagt till saker:))

Gjorde en i lördags innan vi åkte till Camilla & Rikard. 
Då den blev bra, föddes iden om en kräm och strösslade nötter över.
Ett förbättrat receptet med en kräm på toppen.
Här kommer mitt recept!


Kladdkaka med jordnötssmör 

2 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör 
1 tsk vaniljsocker
2-4 msk kakao beroende på smak
1 dl vetemjöl 
1/2 tsk salt
1-2 dl jordnötssmör med crunch 

Här är jordnötssmöret som jag använde

Chokladkräm
2 dl vispgrädde
200 g choklad
1 tsk vaniljsocker 
Jordnötter 


Ugn 175 grader grädda i 15-20 beroende på hur kladdig du vill ha den.

Om du vill ha krämen så börja med den, då denna behöver lite tid att stelna. 
Värm grädden nästan till kokpunkten, ta bort från plattan och lägg ner chokladen. 
Rör tills allt smält häll sedan krämen i en skål och ställ in i kylen ca 1 timme. 

Nu till kakam!
Rör samman ägg och socker till en fluffig smet, häll ner de andra torra ingredienserna och smöret. 
Rör detta till en slät smet, ta slutligen i jordnötssmöret. 
Häll allt i en smord och bröad springform och grädda. 

När kakan svalnat häll på chokladkrämen och lite hackade salta jordnötter. 
Ställ gärna den i kylen om där blir något kvar:))


Du hinner kanske först att testa den med krämen. 
Den jag gjorde idag blev lite väl bakad. Hade tänkt mig en kladdigare kaka. 
Kanske jag ska dela den och ta krämen i emellan istället!
Testar i morgon.

Kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar