Sidor

lördag 19 januari 2013

Receptdax!





Här kommer receptet på fisksoppan och chokladfondanterna som jag serverade på tjejträffen. 
Soppan är verkligen snabbmat, den tog inte mer än ca 15 min. 
Klart det var ca 10 minuters förberedelser, men om man nu har superbråttom så kan man köpa färdig tärnad fisk.

Snabbfisksoppa med saffran
Ing:
400 g fisk typ torsk
300 g lax 
150 g skalade räkor
1 purjolök
1 vitlöksklyfta 
2.5 dl vitt vin 
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
2.5 dl matlagningsgrädde
3 msk hummerfond
1 tsk timjan torkad
1 tsk basilika torkad
1-2 paket saffran beroende på hur mycket smak man vill ha
salt och peppar efter smaka
olja till att fräsa i

Gör så här:
Strimla purjolöken och finhacka vitlöken, fräs detta i oljan tillsammans med kryddorna, creme fraiche, grädden, hummerfonden och vattnet. Låt detta sjuda samma i ca 10 min. Skär under tiden fisken i kuber om ca 3 cm. Lägg i fisken och låt det sjuda vidare tills fisken är klar tar ca 10-15 min. Lägg sedan ner räkorna och bara värm upp.
Servera med ett gott surdegsbröd 
Denna ser ljus ut bilden stämmer inte riktigt soppan var gulare i färgen.

Som dessert hade vi bla en chokladfondant här kommer de receptet oxå. 
Detta receptet kommer från kocken Tommy Myllymäki.


Chokladfondant

Ing:
200choklad

200smör
4st ägg
2dl socker
1dl kakao
1dl vetemjöl


Gör så här:
Sätt ugnen på 220
Smält smöret och ta bort kastrullen lägg ner chokladen och rör om
Blanda mjölet och kakaon så man slipper klumpar
Vispa ägg och socker tills sockret smält, rör sedan ner detta i chokladblandningen med mjölblandningen
Häll i portionsformar eller muffinsformar av typ amerikanska muffins
Grädda 7-12 min kolla när ytan har stelnat, då är den klar, den ska ha en rinnig kärna

Jag har serverat den halv ljumig med hallon, mums.
Tycker den är godast så!

Om du vill så titta gärna in senare i kväll.
Nu ska det förberedas grillning inför kvällen.
Kram på dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar