Sidor

lördag 3 maj 2014

Ett recept


Nu är jag mätt!
Åt med måtta idag. Tur vi varit på hotell nyligen annars hade det blivit mer på tallriken. 



Det där brödet som inte syns för allt pålägg var gott.
Kan nog lägga i lite allt möjligt eller ändra på mjölsorterna. Här är vad jag la i brödet


Filmjölksbröd 

Ing:
4dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
2 dl havregryn
1 dl dinkelmjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 dl russin
1/2 dl lingonsylt
1 dl nötter
1/2 dl flytande honung
1 dl linfrö

Rör samman de torra ingredienserna häll sedan i resten och rör om till en smet. Häll detta i en smord form, om man vill häll lite havregryn i botten. Jämna till ytan och strö över havregryn eller solrosfrön.

Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme i 200 grader.
Ta ur formen och låt det svala innan det ska ätas.

Snabbt och gott


Ha en forsatt fin lördag. Det blir fler recept senare idag på desserten och fänkålsgratängen. Den skulle jag kunna äta idag oxå....får kanske åka och köpa det som behövs!

Kram 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar